Välj en sida

Hur hittar du bilen som passar just dina behov under de kommande åren? Det tar bara lite forskning och planering. När du vet vilken typ av bil du vill kan du bestämma om du vill köpa en ny bil, hyra en ny bil eller köpa en begagnad bil.

Om du har några frågor längs vägen, kontakta köp team för gratis hjälp. Vi kan också para dig med en staffanstorps bilhandlare som kan hjälpa dig var du än befinner dig i shoppingprocessen. Denna tjänst är också fri från staffanstorp. Låt oss börja.

1. Bedöm dina behov
Så mycket som du kanske vill drömma om vad du vill ha i en bil, är det bäst att tänka mer om vad du behöver – inte bara nu utan även i framtiden. Funktionalitet bör trumma blixten. Här är några praktiska överväganden att tänka på:

Hur många passagerare behöver du bära?
Vilken typ av körning gör du: motorväg, ytgata, terräng?
Kommer du att köra i is och snö?
Har du en lång pendling och därför är bränsleekonomin viktig för dig?
Behöver du allhjulsdrift?
Vilka säkerhetsfunktioner är viktiga för dig?
Behöver du mycket lastkapacitet?
Ska du använda barnens bilstolar?
Kommer du att göra någon bogsering?
Hur mycket garage eller parkeringsplats har du?

2. Ange din budget
Om du inte betalar pengar för din bil, behöver du tänka på att finansiera ditt köp eller leasingavtal. Hur mycket kan du verkligen ha råd att fördela mot en bilbetalning varje månad? Den allmänna regeln är inte mer än 20 procent av din månatliga hemlön.

Staffanstorps bilhandlare har några bra verktyg för att avhjälpa prissättningen och låta dig räkna ut vilken bil du har råd med. När du letar efter en bil på hauto.nu (efter år, fabrikat och modell), leta efter specialerbjudanden för att få ett garanterat pris på en viss bil. För att se hur priset jämförs med vad andra betalar för den bilen, leta efter vad dem kallar genomsnittligt pris betalt – även känt som True Market Value (TMV®). Slutligen uppskatta din månadsbetalning på bilen med räknare.

3. Bestäm om du vill hyra eller köpa
Leasing och köp har alla fördelar och nackdelar, och hur du känner för dessa kan hjälpa dig att styra ditt beslut på vilken rutt du ska ta.

Ett leasingavtal kräver till exempel lite eller ingen pengar och erbjuder lägre månatliga betalningar. Men när hyresavtalet slutar har du ingen bil och kommer att behöva shoppa igen. Å andra sidan är det billigare att köpa en bil och de månatliga betalningarna är högre. Men när du betalar lånet kommer du att äga en bil som du kan köra så länge den går.

Här är några fler faktorer att överväga när man bestämmer sig för att leasa och köpa:

Leasing
Du kan köra en dyrare bil för mindre pengar.
Du kan driva en ny bil, med den senaste tekniken, några år tillbaka.
Det finns inga inbyggda problem i slutet av hyresavtalet.
Uppköp
Du har större flexibilitet att sälja bilen när du vill.
Du kan ändra bilen till din smak.
Det finns inga körsträckor om du kör mycket.
På lång sikt blir dina bilkostnader lägre.
Om du fortfarande är osäker på om du vill hyra eller köpa, låt siffrorna hjälpa dig att bestämma. Använd räknare för att jämföra ett månatligt lån till en månadsbetalning.

4. Tänk på andra bilar i klassen
Har du ditt sinne (eller hjärta) inställd på en viss bil? Många kunder gör det. Men i dagens ständigt föränderliga marknadsplats finns det alltid nya bilar som slår på showroomsna, och en som du aldrig ens övervägde kan vara rätt för dig. Säljaren kan du enkelt undersöka och jämföra liknande bilar för att hitta den som passar dig bäst.

Om du redan har en bil i åtanke bör du fortfarande granska andra jämförbara fordon i samma klass för att du inte har förbisett ett ännu bättre val. Du kan göra det genom att välja samma fordonstyp, som anges i vårt Car Finder-verktyg, och ange parametrar som är viktiga för dig. När du väl har blivit värdig, kan du leta efter detaljerad information om priser, specifikationer och funktioner. Du kan också jämföra fordon som du valde för att lättare kunna jämföra funktioner och specifikationer. Om du däremot inte har någon aning om var du ska börja, kan du kontakta säljare.

5. Väga ägandekostnaderna
Vissa bilar kan vara billigare att köpa men dyrare att äga. Varför? Även om två bilar har ungefär samma pris, kan man avskriva snabbare eller kosta mer för att försäkra och underhålla.

Innan du begår dig till en bil bör du uppskatta dess långsiktiga ägandekostnader. Dessa inkluderar avskrivningar, försäkringar, underhåll och bränslekostnader. Säljarna har ett bra utvärderingsverktyg: True Cost to Own® (TCO®), som presenterar denna information i en lättläst tabell. Det kan hjälpa dig att fatta ett smart beslut på framsidan som kan spara dig tusentals dollar under bilens liv.

6. Hitta bilar till salu
I det förflutna var du tvungen att besöka återförsäljare personligen för att se inventeringen och ta reda på om bilarna hade de alternativ du ville ha. Nu, med hjälp av bilköpningsverktygen på hauto.nu kan du snabbt täcka mer mark och spara pengar. När du väl har en uppfattning om vilken bil du vill, kan du lätt se dess tillgänglighet.

Välj bara ett fordonets märke, modell och år högst upp på hemsidan eller någon sida på hauto.nu Klicka sedan på något av resultaten. Om du inte hittar vad du vill, välj ett större avstånd för att söka. Du kan också filtrera din sökning för att hitta bilar i en viss färg, med olika alternativ eller med hauto.nu Price Promise®-erbjudanden.

Kontakta återförsäljaren för att bekräfta bilens tillgänglighet. För att få återförsäljarens kontaktinformation, klicka bara på bilfotoet, bilens namn eller återförsäljarens namn.

7. Ställ in en test-enhet
Nu när du har hittat en bil som verkar vara bra kan du ringa eller maila återförsäljarens internetavdelning för att schemalägga en dag och tid för en provkörning. Dessa säljare är stora allierade: De tillgodoser informerade köpare, och de är mycket bekanta med Price Promise. Genom att göra en provkörningsavdelning, se till att bilen väntar på dig när du anländer.

8. Vad ska du leta efter i en test-enhet
En bil kan tyckas ha alla funktioner du vill, men det sanna testet äger rum när du är i förarsätet. Du bör prova kör bilen så som du skulle köra den under ditt vardag.

Om du pendlar, kör bilen i både stop-and-go-trafik och vid motorvägarna. Om du åker till bergen, hitta några branta kullar för att klättra. Kör över stötar, ta täta hörn och prova bromsarna på ett säkert ställe. Kom in och ut ur bilen flera gånger och var noga med att sitta i baksätet, speciellt om du planerar att transportera passagerare. Kolla in lastutrymmet. Om du planerar att använda barnens bilstolar, ta med dem för att testa för passform och enkel installation.

Medan du utvärderar bilen, var inte distraherad. Ta din tid på att se allt över. En bra säljare kommer att respektera ditt behov av att uppleva bilen och låta dig fokusera på körupplevelsen. Stäng av musik så att du kan lyssna på motorens ljud. Du kan utvärdera ljudsystemet när du återvänder till återförsäljaren. Om samtalet vänder sig till frågor om huruvida du vill prata om inköp eller leasing, kan du säga att du fortfarande är i testdriftsfasen.

9. Välj din bil
Efter provkörning flera bilar ska valet vara klart. Om det inte är, sova på det. På morgonen kan du få ditt svar. Om inte, kan du behöva ta några steg tillbaka och köra fler bilar.

Att göra rätt beslut är viktigt, men det är också bra att inse att det inte finns något perfekt svar. Dagens bilar är säkrare än någonsin tidigare. De får bättre gas körsträcka. De har bekvämligheter till lägre kostnader än tidigare. Kort sagt, det kan finnas flera bra bilval och det slutliga beslutet är verkligen en fråga om individuell smak.

10. Tid att köpa eller hyra
Nu när du har gjort forskning som (vi hoppas) får dig att känna dig säker på att du har hittat rätt bil till dig, är det dags att köpa eller hyra. Dessa artiklar kommer att ta dig igenom den faktiska bilköps- eller billeasingprocessen, inklusive korta uppdateringar av några steg här: ”10 steg för att hyra en ny bil”, ”8 steg för att köpa en ny bil” och ”10 steg att köpa en begagnad bil. ”